Необходими продукти:
- ½ чаена чаша био киноа – бяла / червена/ микс
- 1 връзка свеж био кейл
- 2 бр. сладки био ябълки
- 1 чаена чаша орехови био ядки
- ½ чаена чаша сушени био боровинки
- 100 гр. Био козе сирене
За дресинга:
- ½ ч.ч. био зехтин
- ¼ ч.ч. прясно изцеден лимонов сок
- 2 супени лъжици мед
- 1 ½ супена лъжица горчица
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Сварете киноато според указанията на опаковката, отцедете и оставете да се охлади напълно
- Измийте, подсушете и накъсайте на дребно кейла като отстраните дръжката и дебелата сърцевина.
- Изсипете в купа. Смесете всички съставки за дресинга и полейте кейла с половината количество като разбърквате нежно докато всички листенца са покрити с дресинг.
- Добре е кейлът да престои 15 мин. За да попие добре вкуса на дресинга и да листенцата му да омекнат.
- Добавете свареното и охладено киноа, нарязаните на ленти ябълки, орехите и сушените боровинки.
- След това добавете другата половина от дресинга и раазбъркайте. Накрая се добавя козето сирене
Добър апетит от екипа на Био Селекшън!
Свързани продукти