Необходими продукти:
- 300гр. броколи
- 200гр. пилешки гърди
- 1бр. морков
- Една глава лук
- 50мл. зехтин
- 3 супени лъжици брашно
- 3-4 ч. чаши пилешки бульон, разтворен
- 1 ч. чаша прясно мляко
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
- настърган кашкавал
Приготвяне:
- Нарежете лука и пилешките гърди на дребни парчета.
- Загрейте зехтина в тенджера и запържете лука докато омекне. Към него добавете брашното и бъркайте докато се разтвори в мазнината.
- Залейте с бульона и млякото и изчакайте да заври. През това време разделете броколито на малки розички и нарежете моркова на кръгчета.
- След като бульона заври добавете броколито и морковите и подправете с подправките докато разбърквате.
- Накрая добавете нарязаното пилешко месо и варете докато омекне. Малко преди да свалите тенджерата от котлона гарнирайте с кашкавала.
Свързани продукти