Вашата количка е празна

Супа с леща

5.00 (1)
Рецептата за супа от леща е толкова лесна, толкова любима и толкова често приготвяна от нашите баби и майки, че сигурно всеки знае как се прави.
Подготовка: 10 мин.
Време за готвене: 50 мин.
Порции: 6 бр.
Вид ястие: Супи
Вид Кухня: Българска

Необходими продукти:

  1. Био леща - 1 чаша
  2. Био лук - 1 глава
  3. Био пипер/чушка - 1 брой
  4. Био моркови - 1 брой
  5. Био домати - 2 броя
  6. Био чубрица - 1 ч.л.
  7. Био червен пипер - 1 ч.л.
  8. Био олио - 5 с.л.
  9. Био брашно - 1 с.л. 
  10. Био чесън - 5 скилидки

Приготвяне:

  • Започнете с подготовка на лещата. Измийте лещата, залейте със студена вода и сложете на котлона. След като водата заври изсипете лещата и след като я измиете, отново сложете тенджерата на котлона като добавите около 1,5 литър вода.
  • Междувременно измийте, почистете и нарежете наситно лука, моркова и чушката и заедно с обеления чесън ги добавете към лещата.
  • Добавете и 2 супени лъжици олио и оставете супата да ври до сваряване на продуктите. След това добавете 1 чаена лъжица сол и предвидените нарязани на дребно домати.
  • Когато супата е готова, загрейте останалото олио в тигана, заедно с червения пипер и брашното и след като ги запържите за около 1-2 минути добавете сместа към супата, добавете чубрицата и оставете лещата чорба да поври още няколко минути.

Сега опитайте най-вкусната и лесна супа от леща, която в добавък е приготвена със здравословни био продукти, специално подбрани от Био селекшън!