Състав:
- Продукти за 4 порции:
- 1 голяма глава броколи, нарязана на розички
- 4 с.л. масло
- 4 с.л. зехтин
- 4 с.л. брашно
- 2 чаши прясно мляко
- 1 ч.л. дижонска горчица
- ч.л. сушен розмарин сол на вкус
- 2 чаши натрошено козе сирене
- 3 жълтъка и 5 белтъка
- 1 чаша сметана
Приготвяне:
- Бланширайте броколите на пара или в малко подсолена вода. Междувременно в голям тиган разтопете маслото в зехтина, поръсете брашното и на средна температура задушете, докато придобие цвета на светъл карамел.
- Добавете млякото, горчицата, розмарина, солта и бъркайте, докато сместа се сгъсти. Отстранете от огъня и едва тогава смесете с козето сирене и 3-те жълтъка. Изсипете всичко в голяма купа.
- Разбийте 5 белтъка на сняг и добавете сметаната, като продължите разбиването. След като се втвърди, смесете и с броколите. Оставете няколко минути да отдъхне и втаса.
- Печете на 180° С, докато коричката покафенее.
Ястието може да сервирате и топло, и охладено.
Свързани продукти