Необходими продукти:
- 1 сладък картоф нарязан на кубчета
- 3 с.л. зехтин
- ½ ч.л. сол
- ½ ч.л. пипер
- 2 с.л. тахан
- 2 с.л. вода
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 скилидка чесън
- 2 чаши киноа (сварена)
- 500гр. нахут (сварен)
- 1 смляно авокадо
- ¼ чаша магданоз
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220° C.
- Сложете сладките картофи в купа и смесете с 1 супена лъжица зехтин, ¼ чаена лъжичка сол и черен пипер.
- Печете върху хартия за печене, докато омекнат - около 15 минути.
- Разбъркайте останалите 2 супени лъжици зехтин, тахана, водата, лимоновия сок, чесъна и останалите ¼ чаена лъжичка сол и черен пипер.
- За да сервирате сложете киноата в 4 купи и във всяка добавете равни количества сладки картофи, нахут и авокадо. Гарнирайте със тахан и магданоз.
Свързани продукти