Вашата количка е празна
Пай с дюли 1
0.00 лв
Брой - +
Наличност: В наличност

Необходими продукти: 

  • 500гр. маслено тесто за пай (готово)
  • 5бр. дюли
  • една кафена чаша коняк
  • 200мл. сладкарска сметана 
  • 200гр. захар
  • 1бр. яйце
  • една ванилия
     

Приготвяне:

  1. Обелете и нарежете дюлите на малки кубчета и сложете половината от захарта. Залейте с коняка и оставете да се накиснат за през нощта. 
  2. Разделете готовото маслено тесто на две половини и го разточете на две кори с дебелина около половин сантиметър. Разстелете едната кора в намазнена тавичка за печене и поставете накиснатите дюли. Върху тях застелете с втората кора.
  3. Разбийте яйцето и го намажете върху пая.
  4. Печете в загрята на 200 градуса фурна, отначало с фолио, а след това го свалете от пая.
  5. Когато паят е готов го извадете от фурната и оставете да се охлади напълно. Сладкишът се сервира с гарнитура от разбитата сладкарска сметана с останалата захар или пудра захар.
  6. Може да гарнирате със сезонни плодове по ваш вкус. 


 

Свързани продукти