Необходими продукти:
- 500гр. маслено тесто за пай (готово)
- 5бр. дюли
- една кафена чаша коняк
- 200мл. сладкарска сметана
- 200гр. захар
- 1бр. яйце
- една ванилия
Приготвяне:
- Обелете и нарежете дюлите на малки кубчета и сложете половината от захарта. Залейте с коняка и оставете да се накиснат за през нощта.
- Разделете готовото маслено тесто на две половини и го разточете на две кори с дебелина около половин сантиметър. Разстелете едната кора в намазнена тавичка за печене и поставете накиснатите дюли. Върху тях застелете с втората кора.
- Разбийте яйцето и го намажете върху пая.
- Печете в загрята на 200 градуса фурна, отначало с фолио, а след това го свалете от пая.
- Когато паят е готов го извадете от фурната и оставете да се охлади напълно. Сладкишът се сервира с гарнитура от разбитата сладкарска сметана с останалата захар или пудра захар.
- Може да гарнирате със сезонни плодове по ваш вкус.
Свързани продукти