Вашата количка е празна
Краве масло от ферма Егрек, 125 гр. 1
Краве масло от ферма Егрек, 125 гр. 2

Краве масло от ферма Егрек, 125 гр.

Марка: Ферма Егрек Кат. номер: BS800033
0.00 (0)
3.90 лв
Разфасовка
Брой - +
Наличност: В наличност

Фермерско масло приготвено от пълномаслена краве сметана, по традиционна фермерска рецепта.

!!! Доставка от фермата всяка сряда

Състав: 100% пълномаслено краве мляко

Хранителни стойности за 100 г
Енергийност (ккал/ kJ) 746/ 3123
Въглехидрати (г) 1
от които захари (г) 1
Мазнини (г) 82
от които наситени (г) 55
Протеини (г) 1
Сол (г) 0,2

Съхранение: температура +2+6 градуса

Представяне на Ферма Егрек

Защо Егрек?

В основата на ``Егрек`` стои млякото - стопроцентовото, чисто, българско, фермерско мляко. Затова и когато търсихме име, искахме да е нещо изконно свързано с нашата традиция за правене на мляко. Така се роди ``Егрек`` - от старата българска дума за ``лятна кошара``. Това са онези кошари, в които предците ни са събирали добитъка през лятото, когато са прекарвали цели месеци в търсене на свежа паша в планината. Днес ние търсим мляко за нашите продукти от избрани български ферми. Познаваме всяка една от тях - собствениците й, семействата им, добитъка им. Доверяваме се на опита им, на ежедневната им грижа за стадата и на любовта им към млякото. За да можем да дадем на вас истински, висококачествени млечни продукти от чисто фермерско мляко.

История

Създадохме тази марка, защото мислехме за децата си. И за дедите си. Мислехме как да разкажем собственото си детство си при баба и дядо с в всичките му прости красоти: топлата погача с дебел пласт масло сутрин, разхлаждащият остър вкус на прясно заквасено мляко в горещите летни дни, сладостта на узрелия пълномаслен кашкавал... Търсихме начин да запазим за децата си жива тази млечна традиция, която е толкова дълбоко свързана с българина, колкото и родопската песен и шевицата. Затова решихме да създадем Егрек - продукти, в които да вложим всичкото си знание от изконната българска традиция за правене на млечни продукти - истински, неподправени, без примеси, без търговски хитринки. Продукти, които с гордост можем да сложим на масата на децата си!

Традиция и качество

Както казва героя на Добри Жотев - По̀ ми е убаво на егрека. Сека вечер щурци ме приспиват, заран славейчетата ме будят. Още слънце не изгряло, тръгнеш бос по росните ливади, а земята като тръгне по стъпалата нагоре, чак до гърлото стигне и ми заблагни. 

В онези дни млякото се е пиело директно издоено от кравата, а сиренето и кашкавала са се квасили ръчно. Днес нещата са много променени технологично - съвременните практики на добиване и обработка на мляко и гарантират много по-чисти и безопасни млечни продукти. Но в основата си нещата остават непроменени: млякото да е чисто, квасенето да е с български закваски от подбрани щамове, зреенето да е дълго, да няма примеси, да не се отнема маслеността !

Затова продуктите на Егрек могат да бъдат един качествен избор за вас и вашето семейство.

Свързани продукти