Вашата количка е празна

Гъбена крем Супа

0.00 (0)
Подготовка: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
Порции: 4 бр.
Вид ястие: Супи
Вид Кухня: Българска

Необходими съставки:

  1. 500гр.Био гъби печурки

  2. 2бр.Био моркова

  3. 3бр.Био картофа

  4. 1стрък.Био целина - листа 1 с.л.

  5. 1с.л. Студено пресован Био зехтин

  6. 1бр.Био зеленчуков бульон

  7. 50гр.Био сметана на растителна основа

  8. 1стрък.Копър – 1с.л

  9. Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • Обелете картофите и ги нарежете на не много едри парчета, за да могат да се пасират. Сварете картофите и морковите с една с.л зехтин. Малко преди да се сварят, добавете гъбите, нарязани на ситно.

  • Когато гъбите се сварят, свалете от огъня и пасирайте, като разредите с бульона в който са сварени зеленчуците. Сложете пак на котлона и намалете огъня до умерен, като разбърквате често. 

  • След 10 минути добавете сметаната, копъра, целината и черния пипер, а след още 2-3 минути свалете от огъня. 

  • Супата може да се сервира с препечени филийки или крутони. Може също да се консумира студена.

Сега опитайте най-вкусната и лесна гъбена крем супа, която в добавък е приготвена със здравословни био продукти, специално подбрани от Био селекшън!