Необходими съставки:
-
500гр.Био гъби печурки
-
2бр.Био моркова
-
3бр.Био картофа
-
1стрък.Био целина - листа 1 с.л.
-
1с.л. Студено пресован Био зехтин
-
1бр.Био зеленчуков бульон
-
50гр.Био сметана на растителна основа
-
1стрък.Копър – 1с.л
-
Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
-
Обелете картофите и ги нарежете на не много едри парчета, за да могат да се пасират. Сварете картофите и морковите с една с.л зехтин. Малко преди да се сварят, добавете гъбите, нарязани на ситно.
-
Когато гъбите се сварят, свалете от огъня и пасирайте, като разредите с бульона в който са сварени зеленчуците. Сложете пак на котлона и намалете огъня до умерен, като разбърквате често.
-
След 10 минути добавете сметаната, копъра, целината и черния пипер, а след още 2-3 минути свалете от огъня.
-
Супата може да се сервира с препечени филийки или крутони. Може също да се консумира студена.
Сега опитайте най-вкусната и лесна гъбена крем супа, която в добавък е приготвена със здравословни био продукти, специално подбрани от Био селекшън!
Свързани продукти