Важно! Кратък срок на годност на складовата наличност!
Произход: Холандия
С произхода си от Изтока, елдата или както я наричат "черната пшеница", е зърнена култура с ежедневна употреба в азиатските страни, където е основната съставка на спагетите noodles. Известно е, че първите които са използвали елдата като храна, са тибетските монаси, които са приготвяли паста от брашното й. Елдата е добър източник на протеини с незначително количество мазнини, с което е ценна храна за ежедневното диетично хранене.
Може да съдържа следи от ядки, соя, глутен и сусам.
Съхранява се в сухи, тъмни и проветриви места.
Хранителна стойност на 100 гр.:
Калории - 1468kJ/350kcal
Мазнини - 2g
- от които наситени мастни киселини - 0,4g
Въглехидрати - 72g
- от които захари - 0g
Влакнини - 5,6g
Протеини - 10g
Натрий - 0,001g
Сол - 0,003g