Тъмният боб, има плътна месеста текстура, лек ядков привкус и атрактивен тъмен цвят. Участва в редица ястия от Латинска Америка и е неизменна част от мексиканското бурито. Често се комбинира с ориз и зеленчуци или се приготвя на супа.
Начин на употреба:
Накиснете боба в студена вода за 8 часа. Изцедете и изплакнете. Варете в съотношение 1:2 за час - час и половина или докато омекне. Изцедете водата и добавете към любимата си рецепта.
Съвет: Ако желаете да запазите атрактивния цвят на боба при готвене, не го накисвайте предварително.
Хранителни стойности за 100гр:
Енергийност 1429 кДж / 331 ккал
Мазнини 1,1 грама
Въглехидрати 63,0 грама
Протеини 23,8 грама
Инструкция за съхранение: Съхранявайте на сухо и хладно място.
Свързани продукти