Био сушените кайсии са сочни със сладък вкус. Те са богати на калий и натрий. Консумират се най-често в десерти, салати, мюслита и други различни храни.
Хранителна стойност за 100гр:
Енергийност 1230 кДж / 294 ккал
Мазнини 0.5 грама
Въглехидрати 77,4 грама
Протеини 3.6грама
Рецепта: Био сушени кайсии в яйчен крем
- 100 г Био сушени кайсии
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 3 жултъка
- 2 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Био Кайсиите (100 г) се поставят в малка купа с вряла вода и се покриват с капак да покиснат 10 минути. След това се изцеждат и нарязват на дребни парченца. Поставят се на дъното на огнеупорни купички. Киселото мляко (1 ч.ч.), жълтъците (3 бр) и захарта (2 с.л.) се смесват и се изливат върху кайсиите. Десертът се пече в загрята фурна на водна баня, докато кайсиите станат твърди. След като изстине, се поставя в хладилник да се изстуди.
Време за приготвяне: 55минути
Начин на съхранение:
Винаги съхранявайте на сухо място.
Произход: Турция