Вашата количка е празна
Био Сушени гъби, Шийтаке 1

Био Сушени гъби, Шийтаке

Марка: Био Селекция Кат. номер: BS200076
0.00 (0)
Наличност: Неналичен

Био Селекция от пресни био гъби Шийтаке отгледани на дъбови трупи в биосертифицирана ферма в България! Опаковани в тарелки от дървен фурнир, запазващи аромата и качествата на гъбата.

Гъбата Шийтаке е медицинска гъба, взела името си от „ший” – кестен и „таке” – дърво, означаващо „гъба, която расте върху кестен”. В действителност тя расте и върху клен, габър и дъб. Гъбата е много вкусна и се отглежда за ядене и лечебни цели в Азия, а през  последните няколко години отглеждането и добива популярност и в България.

Освен преъзходен вкус, гъбата Шийтаке има силно изразени анти-туморни свойства дължащи се на основната и съставка - Лентианан. Лентинанът е въглеводород, полизахарид, бета-делта-глюкан, който активира противораковава имунна защита в човешкия организъм и допринася за унищожаване на туморните образувания.

В сушен вид Шийтаке съдържат, както всички вкусови качества на пресните гъби, така и полезните им съставки. Единственото нещо, което отсъства при тях е водата. 

Начин на употреба: Поставяте гъбите в дълбок съд с чиста вода и накисвате за 20 - 30 минути, за да се рехидратират. Водата, в която са били накиснати е поела голяма част от аромата им и може да се използва за направата на супа или сос.

Изключителен природен източник на здраве и дълголетие!

Свързани продукти