Вашата количка е празна
Био Студено Пресован зехтин, Extra Virgin, Bio Agros, 500ml 1

Био Студено Пресован зехтин, Extra Virgin, Bio Agros, 500ml

Кат. номер: BS300357
0.00 (0)
18.90 лв
Брой - +
Наличност: В наличност

Студено пресован био зехтин екстра върджин Bio Agros се произвежда и бутилира в малката фабрика на семейство Милонакис в провинция Чаниа на остров Крит, Гърция. Прави се от ръчно брани маслини  сорт „Коронейки“  чрез технологията студено пресоване. Той притежава сертификати за качество и произход отговарящи на всички международни стандарти и изисквания.

Киселинното съдържание на био зехтина е под 0,5% и не съдържа холестерол. Стъклена бутилка.

Това е зехтин от най-висок клас, спечелил през годините множество международни награди за качество.

Свеж, с лека маслена структура, зехтинът притежава наситен и атрактивен маслинов вкус и аромат, и лек пикантен вкус. Вписва се хармонично във всяко ястие, без да доминира.

 

Ето как управителят, г-н  Милонакис  описва мисията на фирмата:

През далечната 1951 г., нашият  дядо създаде малка семейна градина, която със семейството ми все още управляваме. Ние отглеждаме и опаковаме богато разнообразие от цитруси и разбира се,  нашия прекрасен органичен екстра върджин зехтин.  Всички наши продукти са биологични и притежават сертификати за органичен произход, както и сертификати за качество Global Gap и GRASP.

Ние наистина работим с уважение към нашата прекрасна компания, зачитайки природата и хората, с които работим.  Имаме визия и се опитваме до 2025 г. да бъдем напълно автономни в нашата ферма  като осигурим 100% енергия от соларни панели. Непрекъснато работим за усъвършенстване на  системите за рециклиране на водата, така, че да не загубим и капка.

Какво ни прави различни от всички останали ферми?

Ние отрязваме всички наши плодове готови на дървото, така че те да са достигнали богат и приятен вкус.  Критското слънце много помага да се получи най-доброто от природата!

Също така, в западната част на Крит, в която сме ние, имаме много дъжд през годината, така че използваме вода само в някои дни, когато температурите са наистина високи, за да не се стресират дърветата!  Но дори тази вода се събира от дъжда! По този начин използваме само минималната вода, от която се нуждаят дърветата, допринасяйки за опазването на нашата планета, като за целта винаги търсим места с висока влажност за събиране на естествената вода.

Винаги сме отворени да слушаме нови идеи и да ги развиваме. Полето е нашият дом, така че ние сме тук, за да отглеждаме прекрасни продукти, със страхотен вкус!

Произход: Гърция

Производител: Био Агрос

Свързани продукти