Вашата количка е празна
Био спагети от 100% двузърнеста пълнозърнеста лимец пшеница 1

Био спагети от 100% двузърнеста пълнозърнеста лимец пшеница

Марка: Castagno Кат. номер: BS300269
0.00 (0)
10.90 лв
Разфасовка
Брой - +
Наличност: В наличност

Компанията Castagno ви обещава единствени по рода си, вкусни и изключително качествени биологични продукти. От обработваемите полета направо на вашата маса. Този продукт е изключително подходящ за хора на диета,  за вегетарианското и веган хранене, и изобщо за един  здравословен начин на живот.

Без яйца

Без месо

Без мляко

Не съдържа сол, захар, лактоза и други добавени съставки

Всичките продукти на Castagno се произвеждат от 100%  сертифицирани с високо качество биологични съставки.  Технологията на сушене се осъществява на ниски температури с цел производството на висококачествени продукти без добавяне на допълнителни съставки.

СЪСТАВ: 100% двузърноста пълнозърнеста лимец пшеница*

*Продукт на био земеделие.

Полезна информация:

Еднозърнестия лимец (Triticum monococcum L.) е най-древния вид от групата на покритите или несъщински пшеници. В тази група одомашнени са още двузърнестия лимец (Triticum dicoccumSchrank) и пшеницата спелта (Triticum spelta L.). При вършитба стъблото на тези пшеници се начупва, а зърното остава здраво обвито в няколко слоя плеви. За да бъде използвано за храна се налага допълнително олющване. На двата вида лимец българите казват още капладжа. В дивата пшеница има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор, витамини от групите на В и А от останалите видове. И това е неговата полезност. Така с древното зърно може да се замести спокойно месото, зеленчука и хляба. Именно затова в древните векове човекът е оцелял. Тогава не е имало картофи и домати, а хората са разчитали само на пшеницата. Ако една майка захранва детето си с кашичка от лимец, то расте здраво, спокойно, не боледува често. Полезното е също, че дивото зърно не приема торенето, не гълта тежките метали, което е особено важно за децата. Радиацията също бяга от лимеца. На 200 км от Чернобил дивата пшеница е останала чиста заради много твърдата обвивка. Зърното не се подава и на олющване, трябва специална техника.. Растението вирее на всички почви, където другите пшеници не могат да стъпят. Лимецът дава истинско пълноценно хранене.

Свързани продукти