Вашата количка е празна
Био Пуйка (половин), замразена 1

Био Пуйка (половин), замразена

0.00 (0)
Наличност: Неналичен

Био Селекция от охладена цяла пуйка с доказан органичен произход - Гърция!

Месото е от пуйки отгледани при стриктно спазване изискванията на био земеделието -  хранени са с биологично сертифицирани храни, имали са достъп до открити и достатъчно големи пространства, не са третирани с хормони и химикали.

Отгледани са във ферма в близост до Катерини - екологично чист район в Източна Гърция.

Комбинацията от всички природосъобразни фактори при отглеждането на пуйките придава на месото изключителен вкус!

Месото се предлага във вакум опаковки - половин пуйка - с ориентировъчно тегло за една опаковка между 3 - 6  кг. като посочената цена е за 1кг. 

Пуешкото месо отдавна е известно със своя вкус и полезност. По тази причина трябва да обмислите как по-често да консумирате от него. Многобройните ползи за здравето от яденето на био пуйка включват: 

  • Био пуешкото месо е много богат източник на протеин, ниацин, витамин В6 и аминокиселината триптофан. Освен тези хранителни вещества, то съдържа още цинк и витамин В12. Бялото месо от био замразена пуйка е без съдържание на мазнини и е отличен източник на високо съдържание на протеини. 
  • Месото от био пуйка също съдържа антиракови свойства. То е много добър първоизточник на микроелемента селен, който е основен компонент, необходим за правилното функциониране на щитовидната жлеза, антиоксидантните защитни системи и имунната функция. Научните проучвания сочат, че приемът на селен може да намали честотата на заболявания от различни видове рак. 
  • Включването на месо от замразена пуйка в ежедневното меню носи улеснение по съхранението на този продукт. Редовното похапване на био пуешкото месо носи много здравословни ползи. То е с ниско съдържание на наситени мазнини и обща мазнина. Освен това в състава си има по-малко холестерол от пилешко, свинско или говеждо месо. 
  • Смята се, че храната, приготвена с пуешко, има свойства, подобряващи настроението. Био пуйката съдържа триптофан, който произвежда серотонин, невротрансмитер, помагащи за подобряване на настроението ви. Триптофанът също играе важна роля за укрепване на имунната система, както се предполага от научни доказателства. 
  • Витамин В6 и ниацин, присъстващи в нашата замразена пуйка на изгодна цена, са от съществено значение за производството на енергия в организма. Ниацинът е важен и за превръщането на протеините, мазнините и въглехидратите в организма в използваема енергия. 
  • Като богат източник на витамин В6, пуйката улеснява даването на метил в основния клетъчен процес на „метилиране“. Чрез този процес метиловите групи се прехвърлят от една молекула в друга, което води до образуването на широк спектър от важни за организма активни молекули. 
  • Триптофанът, присъстващ в пуйката, е ефективен при лечение на хронично безсъние. Той насърчава съня и затова се препоръчва на страдащи от безсъние. 
  • За тези, които наблюдават приема на мазнини, се придържайте към бялото био пуешко месо. Печете или сотирайте в възможно най-малко мазнина, като използвате бульон, лимонов или портокалов сок като сос за мазане. Пуйката може да се приготви по най-различни начини и има много рецепти за този вид месо. 

Моля, свържете се с нас за допълнителна информация и в онлайн био магазин винаги може да намерите замразена пуйка на невероятна цена.

Свързани продукти