Вашата количка е празна
Био Пресни гъби, Шийтаке 1

Био Пресни гъби, Шийтаке

Марка: Био Селекция Кат. номер: BS200071
0.00 (0)
Наличност: Неналичен

Био Селекция от пресни био гъби Шийтаке отгледани върху дъбови трупи в биосертифицирана ферма в България! Опаковани в тарелки от дървен фурнир, запазващи аромата и качествата на гъбата.

Гъбата Шийтаке е медицинска гъба, взела името си от „ший” – кестен и „таке” – дърво, означаващо „гъба, която расте върху кестен”. В действителност тя расте и върху клен, габър и дъб. Гъбата е много вкусна и се отглежда за ядене и лечебни цели в Азия, а през  последните няколко години отглеждането и добива популярност и в България.

Отгледана на дъбови трупи гъбата шийтаке варира в цветове от кехлибар до хартиено-кафяво. Всяка гъба има, широка чадърообразна форма с характерен извит ръб. Техните шапки, растящи до 20см. в диаметър, са с кремав цвят във вътрешната си част, като може да се опишат като еластични, сбити, стегнати и месести.

Освен преъзходен вкус, гъбата Шийтаке има силно изразени анти-туморни свойства дължащи се на основната и съставка - Лентианан. Лентинанът е въглеводород, полизахарид, бета-делта-глюкан, който активира противораковава имунна защита в човешкия организъм и допринася за унищожаване на туморните образувания.

Изключителен природен източник на здраве и дълголетие!

Важно!!! Налични за доставка в четвъртък!

Свързани продукти