Състав: Reishi гъби
Гъбата рейши се използва в китайската народна медицина от хилядолетия. Преди да бъде култивирана, гъбата се е срещала сравнително рядко в дивата природа, а употребата й била ограничена за висшата класа. Китайското й име е лин джъ, което се превежда като "растение на духа", а днес се счита, че стимулира имунната система.
Начин на употреба:
Залейте 1 ч.л. рейши на прах с 250 мл. вряла вода. Оставете да се запари за 10-15 минути и консумирайте като чай. Може да добавите и към фреш или шейк. Не приемайте рейши, ако страдате от ниско кръвно налягане или автоимунно заболяване или взимате медикаменти за разреждане на кръвта и против диабет.
Хранителни стойности за 100гр.:
Енергийност: 872 kJ / 214 kcal
Мазнини: 0,7g
Наситени мазнини: 0.2g
Въглехидрати: 5,4g
Захар: 0,01g
Ядливи влакна: 76.2g
Протеини: 8.2g
Сол: 0.025g