Какво отличава доброто ястие от всяко друго? Използваните подправки. Те са базов елемент от всяка храна, независимо дали тя има сладък, солен или пикантен привкус. Те внасят аромат, добавят цвят и дори могат да повишат здравния фактор от храненето. Това е причината, поради която нашите предци, са ползвали подправките като валута в търговията.
Някога дори солта е била по-ценна и от злато. Био солта е фина подправка, която е рафинирана без добавяне на изкуствени субстанции. Другата най-често ползвана подправка е захарта, нейните по-полезни и здравословни разновидности са подсладителите като мед и стевия.
В наше време те са също толкова важни, особено ако ползвате био подправки, защото те притежават в по-голям процент полезните свойства. Искате да пробвате натурални съставки като сол, подсладители, какао на прах, кокосово масло, мед, сироп от агаве или сусамов тахан? Имаме ги и още много био подправки, без които храната няма да носи такова удоволствие за сетивата.