Био Овесена готварска сметана
Сметана е млечен хранителен продукт, който се произвежда от високомаслено прясно или квасено мляко. Има голямо приложение в готвенето. Лесно и удобно можете да я използвате в направата на салати,десерти,супи и други вкусни изкушения.
Рецепта: Пандишпаново руло със сметана, ягоди и банан
Продукти:
- 200 мл Био овесена готварска сметана
- 1 ч. ч. захар
- 4 бр яйца
- 3 бр ванилия
- 1/2 пакетче бакпулвер
- 200 г ягоди
- 1 бр банан
- 1 ч. ч. брашно
Приготвяне:
• За рецептата "Пандишпаново руло със сметана, ягоди и банан " се разбиват яйцата със захарта до побеляване.
• Добавя се брашното, бакпулвера и ванилията.
• Сместа се изсипва в правоъгълна тава застлана с хартия и се пече за около 20 минути на 170-180 градуса.
• Готовото руло се обръща върху мокра кърпа и заедно с кърпата се навива на руло, оставя се така за около 1 час.
• След като рулото се е охладило се развива.
• Намазва с пълнежа от сметана, смесена със заквасена сметана и нарязаните на кубчета плодове.
• Подреждат се цели ягоди по дължината на рулото.
• Завива се на руло и се украсява по желание.
Начин на употреба: Разклатете добре преди отваряне. Може да я добавите в сосове, супи, паста, зеленчуци и десерти, както и в чай или кафе. Консумирайте я в рамките на 5 дни след отваряне.
Съвет:
Сметаната е подходяща за готвене, но и сама по себе си е невероятна като десерт, с който ще спечелите всеки. Само я разбъркайте с мед, сладко, плодове или кленов сироп и няма човек, който да не поиска втора порция.
Хранителнителна стойност за 100гр:
Енергийност 510 кДж / 123 ккал
Мазнини 9,8 грама
от които наситени 1,0 грама
Въглехидрати 8,1 грама
Захари 6,1 грама
Протеини 0.6г грама
Фибри 1,0 грама
Сол 0.1 грама
СЪСТАВ :
изворна вода, овес * (10%), слънчогледово олио *, нишесте от тапиока *, емулгатор (слънчогледов лецитин), сгъстители: карагенан
*от контролирано био производство
Произход: Италия
Производител: The Bridge