Био Оризова готварска сметана
Оризова сметана подходяща за приготвяне на сладки и солени ястия. С нежната си текстура, тя придава лекота и мекота на приготвените с нея ястия.
Хранителнителна стойност за 100гр:
Енергийност 747 кДж / 177 ккал
Мазнини 7,7 грама
от които наситени 0,8 грама
Въглехидрати 25.0 грама
Захари 3,8 грама
Протеини 1,7 грама
Фибри 0.5 грама
Сол 0.2 грама
Състав: вода, ориз * (30%), слънчогледово масло *, сгъстител (боб брашно *, карагенан), сол.
*от контролирано био производство
Пецепта: Ряпа с оризова плънка
Продукти:
- 8 репи със среден размер
1/2 ч. ч. Био оризова готварска сметана
1/3 ч. ч. настъргано сирене
30 г краве масло
За плънката:
1 глава кромид лук
4 с. л. олио
1/2 ч. ч. ориз
1 яйце
1 връзка магданоз
Приготвяне:
• За рецептата "Ряпа с оризова плънка" репите се обелват и на върха им се отрязват капачета.
• Поставят се в студена вода и се сваряват до омекване.
• В тиган се запържва нарязаният кромид, прибавя се измитият и подсушен ориз и като се бърка постоянно, се пържи 10 минути.
• Наливат се 1 и 1/2 ч. ч. отвара от репите, похлупва се и се готви до готовност.
• Добавят се нарязаното варено яйце и наситненият магданоз.
• Репите за рецептата "Ряпа с оризова плънка" се охлаждат и сърцевината им се изгребва с лъжица.
• Напълват с подготвената плънка и отгоре се наръсват със сирене.
• Напръскват се с масло и се запичат в тавичка във фурната.
• Поднесете ряпата с оризова плънка със сметана или сметанов сос.
Предназначение: За приготвяне на солени и сладки рецепти – сосове, ризото, супи, кремове, десерти. Подходяща и като сметана за сутрешно кафе.
Произход: Италия
Производител: The Bridge