Орехови ядки от биологично земеделие, френски сортове Лара, Фернор и Фернет, реколта 2023 г.
Орехите са първо качество, цяла ядка, отгледани в екологично чист район в Северозападна България, в собствени орехови насаждения.
Ореховите ядки са изключително богати на полезни вещества и затова се препоръчва да се консумират ежедневно. Те са съставени от 65 % мазнини, около 15 % протеини и са с ниско съдържание на въглехидрати - в голяма степен са съставени от фибри. Ореховите ядки са изключително богати на мазнини, белтъчини, витамини (B6 , B9 и други от В групата) и минерали – манган, мед, желязо, фосфор и др. Орехите съдържат голямо количество омега- 3 мастни киселини и са мощен антиоксидант. Съставът на орехите се характеризира с изобилие от биоактивни съединения с растителен произход и други жизненоважни елементи.
Начин на употреба:
Орехите могат да се консумират както сурови, така и печени. Те са чудесна добавка към мюсли и овесени ядки; към каши и салати. Използват се в протеинови шейкове, а особено подходящо е добавянето им към (ядков) таратор, зелена салата или сирена.
По желание могат да се накиснат във вода за няколко часа за са се „съживят“.
Съхранение:
Съхранявайте на сухо и хладно място. След отваряне, съхранявайте в хладилник.
Производител: Био Селекшън
Хранителна стойност на 100 g продукт
|