Вашата количка е празна
Промо
Био Орехи с черупка, 1 кг. 1

Био Орехи с черупка, 1 кг.

Кат. номер: BS300201
5.00 (1)
Наличност: Неналичен

Орехови ядки в черупка от биологично земеделие. Френски сортове Лара, Фернор и Фернет, отличаващи се с най-високо качество на ядката. Реколта 2020 г. Отгледани в село Лозица, България в собствени орехови насаждения на Био Селекшън. 

Черупката на ореха е естествената защитна среда, която удължава срока на годност на самата ядка. Орехите са внимателно сушени на проветриви места, за да се намали вероятността от загниване. След разчупване, ядката се отделя лесно и бързо.

Смята се, че ореховата ядка е добър източник на Омега 3 мастни киселини. Те притежава множество хранителни вещества, витамини и минерали. Преди тяхната сурова консумация се препоръчва накисване за минимум 4-10 часа, с цел освобождаване от инхибиторите, които съдържат. Накисвайки ги, ядките се събуждат за покълване и се превръщат в „жива” храна. Преди директна употреба се измиват добре, за да се премахне тъмната течност, която са пуснали.

Начин на употреба:

Орехите могат да се консумират както сурови, така и печени. Те са чудесна добавка към мюсли и овесени ядки; към каши и салати. Използват се в протеинови шейкове, а особено подходящо е добавянето им към (ядков) таратор, зелена салата или сирена.

Съхранение:

Малко известно е, че най-добрата температура за съхраняване на орехите е -3 °C, далеч от влага. Заради високото съдържание на мазнини, опасността от гранясване е по-голяма. Може да удължите значително срока им на годност (до половин година), ако ги съхранявате в хладилник.

Хранителна стойност на 100 g продукт

Енергийност 654 kcal / 2741 kj

Мазнини 10,6 g

Въглехидрати 14,4 g

Протеини 62 g

Свързани продукти