Вашата количка е празна
Био Млечен шоколад за готвене (кувертюр) 1

Био Млечен шоколад за готвене (кувертюр)

Кат. номер: BA-269
0.00 (0)
11.90 лв
Разфасовка
Брой - +
Наличност: В наличност

Био фин млечен шоколад за готвене на Vivani, подсладен с натурална тръстикова захар, без доабвен соев лецитин или друг емулгатор. Ароматизиран  с истинска бурбонска ванилия и обогатен със сметана. 

Био шоколадите на Vivani предлагат превъзходен вкус за ценители и отговарят на изискванията за високо качество.

Освен това, компанията е социално ангажирана и допринася за насърчаване на органичното земеделие и подобряване качеството на живот на хората в развиващите се страни, които са основен източник на суровини за производството на шоколад.

Съставки: Нерафинирана тръстикова захар *, какаово масло*, какаова маса*, пълномаслено мляко на прах*,  обезмаслено мляко на прах*,  сметана на прах*,  суроватка*, екстракт от бурбонска ванилия*. Минимум 35 % твърда какаова маса.

*продукт от био земеделие

Хранителна стойност за 100гр:

  • Енергийност: 2400 кДж / 576 ккал 
  • Мазнини 37,3 грама 
  • от които наситени 23,5 грама 
  • Въглехидрати 53.5 грама 
  • Захари 52,8 грама 
  • ПротеинИ 5,7 грама 
  • Сол 0.18 грама 

Начин на съхранение: На сухо и прохладно място.

Производител: Vivani Германия

Правилният шоколад за готвене 

Прочетете повече за различните видове шоколад, за да знаете какъв би бил подходящ за вашата рецепта. 

  • Шоколад за готвене. Нарича се още горчив или неподсладен шоколад. Този твърд шоколадов ликьор съдържа 50-58% какаово маса и е без добавена захар. Най-подходящ за готвене и печене. 
  • Горчив шоколад. Най-мрачен от всички видове шоколади. Има най-силният шоколадов аромат и съдържа поне 35% шоколадово съдържание. Най-подходящ за готвене, печене и ядене. 
  • Полусладък. Често се използва вместо горчиво-сладко, но има повече добавена захар. Съдържа най-малко 35% какаов състав. Най-подходящ за готвене, печене и ядене. 
  • Сладък шоколад. Има повече добавена захар и съдържа най-малко 15% какаова маса. Най-подходящ за готвене, печене и ядене. 
  • Млечен шоколад. Съдържа най-малко 10% шоколадов разтвор и поне 12% млечни твърди частици, за да му придаде сладък и кремообразен вкус. Препоръчва се за ядене. 
  • Бял шоколад. Всъщност не е "истински" шоколад, защото не съдържа шоколадови твърди частици. Съдържа най-малко 20% какаово масло. Най-подходящ за готвене, печене и ядене. 
  • Какао на прах. Може да е сладък или горчив. Най-подходящ за печене и пиене. 
  • Кувертюр. Предпочитан за правене на бонбони Съдържа поне 32% какаова маса, която го прави много лъскав и му позволява да тече по-лесно, когато се разтопи и темперира. Препоръчва се за топене и печене. 

Вероятно сте чели, че шоколадът влияе на мозъка ви, като предизвиква отделянето на „невротрансмитери за щастие“ серотонин, допамин и ендорфини. Подобно на кафето, шоколадът също е мощен източник на полифенолни антиоксиданти. 

Шоколадът идва от семената или зърната на дървото какао. Те се пекат и смилат, за да се получи течност или паста, наречена шоколадова течност, която след това може да бъде разделена на какаово масло и какао на прах. Съотношенията на пречистване на какаово масло, какао на прах, захар и други съставки произвеждат различните видове шоколад на пазара. 

Как да готвите с шоколад? 

Шоколад за готвене може да се използва като съставка в повечето рецепти, без никаква предварителна подготовка. Основната област, в която трябва да внимавате, е топенето на шоколадова кувертюра. Ако една рецепта изисква шоколадът да се темперира, това е умение, което трябва да се овладее само по себе си. 

Рецепти от професионални шоколадови бонбони често ще изискват използване на кувертюр шоколад и внимателно темпериране преди употреба. Макар и доста техническо умение, всичко, от което наистина се нуждаете, е термометър и малко увереност. Това включва бавно загряване и след това бавно охлаждане на шоколада, така че мазнините да кристализират равномерно и шоколадът да не се счупи. 

След като се темперира, кувертюрът може да бъде превърнат в различни форми. Винаги използвайте най-качествения шоколадов кувертюр, тъй като това ще се отрази на вкуса на вашето крайно ястие. По-високото съдържание на какао ще доведе до по-голяма дълбочина на аромата. 

Няма строги правила за печене с шоколад, отчасти, защото употребата му е толкова разнообразна, от шоколадови гъби до шоколадов ганаш и дори карамелизиран шоколад. 

Употреба 

Приложенията на шоколада са привидно безкрайни. Ако сте по-голям авантюрист, пробвайте да направите прекрасни шоколадови трюфели или покриете десерта си с кувертюр за торта в екстравагантни форми. С предлаганият от Bio Selection шоколад за готвене, на достъпна цена, може да приготвите изкушаващо шоколадово суфле. Тествайте и рецепти  за шоколадови мусове, брауни и торти, на които да се наслаждавате, когато готвите с шоколадов кувертюр и не забравяйте, че готвенето с шоколад е по-вкусно. 

Полезни свойства на шоколада 

И накрая няма как да не изтъкнем някои от водещите предимства от приема на шоколад, било то и под формата на шоколадов кувертюр: 

  • Шоколадът подобрява настроението ви дори в стресови ситуации.
  • Консумирането на шоколад намалява апетита.
  • Този вкусен източник на супер храна помага на вашите сетива да се отпуснат, подобрява притока на кръв към мозъка, което води до подобряване на паметта и концентрацията.
  • Яденето на малко количество тъмен шоколад на ден може да ни набави достатъчно антиоксиданти, които да помогнат в борбата с бръчките и щетите върху кожата на лицето от слънцето.
Свързани продукти