Вашата количка е празна
Био Млечен шоколад за готвене (кувертюр) 1

Био Млечен шоколад за готвене (кувертюр)

Кат. номер: BS300183
0.00 (0)
11.90 лв
Разфасовка
Брой - +
Наличност: В наличност

Био фин млечен шоколад за готвене на Vivani, подсладен с натурална тръстикова захар, без доабвен соев лецитин или друг емулгатор. Ароматизиран  с истинска бурбонска ванилия и обогатен със сметана. 

Био шоколадите на Vivani предлагат превъзходен вкус за ценители и отговарят на изискванията за високо качество.

Освен това, компанията е социално ангажирана и допринася за насърчаване на органичното земеделие и подобряване качеството на живот на хората в развиващите се страни, които са основен източник на суровини за производството на шоколад.

Съставки: Нерафинирана тръстикова захар *, какаово масло*, какаова маса*, пълномаслено мляко на прах*,  обезмаслено мляко на прах*,  сметана на прах*,  суроватка*, екстракт от бурбонска ванилия*. Минимум 35 % твърда какаова маса.

*продукт от био земеделие

Хранителна стойност за 100гр:

  • Енергийност: 2400 кДж / 576 ккал 
  • Мазнини 37,3 грама 
  • от които наситени 23,5 грама 
  • Въглехидрати 53.5 грама 
  • Захари 52,8 грама 
  • ПротеинИ 5,7 грама 
  • Сол 0.18 грама 

Начин на съхранение: На сухо и прохладно място.

Производител: Vivani Германия

Правилният шоколад за готвене 

Прочетете повече за различните видове шоколад, за да знаете какъв би бил подходящ за вашата рецепта. 

  • Шоколад за готвене. Нарича се още горчив или неподсладен шоколад. Този твърд шоколадов ликьор съдържа 50-58% какаово маса и е без добавена захар. Най-подходящ за готвене и печене. 
  • Горчив шоколад. Най-мрачен от всички видове шоколади. Има най-силният шоколадов аромат и съдържа поне 35% шоколадово съдържание. Най-подходящ за готвене, печене и ядене. 
  • Полусладък. Често се използва вместо горчиво-сладко, но има повече добавена захар. Съдържа най-малко 35% какаов състав. Най-подходящ за готвене, печене и ядене. 
  • Сладък шоколад. Има повече добавена захар и съдържа най-малко 15% какаова маса. Най-подходящ за готвене, печене и ядене. 
  • Млечен шоколад. Съдържа най-малко 10% шоколадов разтвор и поне 12% млечни твърди частици, за да му придаде сладък и кремообразен вкус. Препоръчва се за ядене. 
  • Бял шоколад. Всъщност не е "истински" шоколад, защото не съдържа шоколадови твърди частици. Съдържа най-малко 20% какаово масло. Най-подходящ за готвене, печене и ядене. 
  • Какао на прах. Може да е сладък или горчив. Най-подходящ за печене и пиене. 
  • Кувертюр. Предпочитан за правене на бонбони Съдържа поне 32% какаова маса, която го прави много лъскав и му позволява да тече по-лесно, когато се разтопи и темперира. Препоръчва се за топене и печене. 

Вероятно сте чели, че шоколадът влияе на мозъка ви, като предизвиква отделянето на „невротрансмитери за щастие“ серотонин, допамин и ендорфини. Подобно на кафето, шоколадът също е мощен източник на полифенолни антиоксиданти. 

Шоколадът идва от семената или зърната на дървото какао. Те се пекат и смилат, за да се получи течност или паста, наречена шоколадова течност, която след това може да бъде разделена на какаово масло и какао на прах. Съотношенията на пречистване на какаово масло, какао на прах, захар и други съставки произвеждат различните видове шоколад на пазара. 

Как да готвите с шоколад? 

Шоколад за готвене може да се използва като съставка в повечето рецепти, без никаква предварителна подготовка. Основната област, в която трябва да внимавате, е топенето на шоколадова кувертюра. Ако една рецепта изисква шоколадът да се темперира, това е умение, което трябва да се овладее само по себе си. 

Рецепти от професионални шоколадови бонбони често ще изискват използване на кувертюр шоколад и внимателно темпериране преди употреба. Макар и доста техническо умение, всичко, от което наистина се нуждаете, е термометър и малко увереност. Това включва бавно загряване и след това бавно охлаждане на шоколада, така че мазнините да кристализират равномерно и шоколадът да не се счупи. 

След като се темперира, кувертюрът може да бъде превърнат в различни форми. Винаги използвайте най-качествения шоколадов кувертюр, тъй като това ще се отрази на вкуса на вашето крайно ястие. По-високото съдържание на какао ще доведе до по-голяма дълбочина на аромата. 

Няма строги правила за печене с шоколад, отчасти, защото употребата му е толкова разнообразна, от шоколадови гъби до шоколадов ганаш и дори карамелизиран шоколад. 

Употреба 

Приложенията на шоколада са привидно безкрайни. Ако сте по-голям авантюрист, пробвайте да направите прекрасни шоколадови трюфели или покриете десерта си с кувертюр за торта в екстравагантни форми. С предлаганият от Bio Selection шоколад за готвене, на достъпна цена, може да приготвите изкушаващо шоколадово суфле. Тествайте и рецепти  за шоколадови мусове, брауни и торти, на които да се наслаждавате, когато готвите с шоколадов кувертюр и не забравяйте, че готвенето с шоколад е по-вкусно. 

Полезни свойства на шоколада 

И накрая няма как да не изтъкнем някои от водещите предимства от приема на шоколад, било то и под формата на шоколадов кувертюр: 

  • Шоколадът подобрява настроението ви дори в стресови ситуации.
  • Консумирането на шоколад намалява апетита.
  • Този вкусен източник на супер храна помага на вашите сетива да се отпуснат, подобрява притока на кръв към мозъка, което води до подобряване на паметта и концентрацията.
  • Яденето на малко количество тъмен шоколад на ден може да ни набави достатъчно антиоксиданти, които да помогнат в борбата с бръчките и щетите върху кожата на лицето от слънцето.
Свързани продукти
Био желатин
Био желатин
0.00 (0)
  9.99 лв
ДОБАВИ
Био ядки от елда
Био ядки от елда
0.00 (0)
  7.40 лв
ДОБАВИ
W - Био Бяло Вино
W - Био Бяло Вино
0.00 (0)
  26.90 лв
ДОБАВИ
Био Боб Мунг
Био Боб Мунг
0.00 (0)
  7.30 лв
ДОБАВИ
Био брашно от просо
Био брашно от просо
0.00 (0)
  5.40 лв
ДОБАВИ
Био ленено масло
Био ленено масло
0.00 (0)
  10.50 лв
ДОБАВИ
Био овесени трици
Био овесени трици
0.00 (0)
  7.10 лв
ДОБАВИ