Вашата количка е празна
Био Мента 1

Био Мента

Марка: БиоАгрос Кат. номер: BS300178
0.00 (0)
6.90 лв
Разфасовка
Брой - +
Наличност: В наличност

Ментата е успокояваща билка, която се използва от хиляди години срещу разстроен стомах и лошо храносмилане, а също и като средство за предотвратяване на сутрешното гадене по време на бременност. Смята се, че увеличава секрецията на жлъчка и поощрява жлъчния поток, което спомага за ускоряване и улесняване на смилането на храната (и същевременно поддържа здравословни нива на холестерол).

Друго изключително свойство на ментата е да облекчава болката и дискомфорта от газове и подуване на корема. Чай от мента е често използван лек срещу метеоризъм.

Съдържанието на желязо в ментата е достатъчно да стимулира производството на червени кръвни клетки и хемоглобин. Това, не само предотвратява анемията, но и увеличава циркулацията на кръв в крайниците, повишава енергийните нива и помага за заздравяване на раните.

Високите нива на калий, открити в ментата са от решаващо значение за поддържане на здравословно кръвно налягане. Калият е вазодилататор (разширява кръвоносните съдове) и по този начин спомага за намаляване на риска от атеросклероза, инфаркти и инсулти.

Свързани продукти