Вашата количка е празна
Био Мед от Манука ТА 25+ 1

Био Мед от Манука ТА 25+

0.00 (0)
Наличност: Неналичен

Медът от манука – новата супер храна!

Маорите, коренното население на Нова Зеландия, отдавна познават изключителните свойства на храста Манука. Медът се добива само и единствено в Нова Зеландия от растението Манука, има силен и пикантен вкус, интензивен смолист аромат и блести в нежно карамелено кафяво. Със специфичнит си вкус , той очарова всички сетива.

Съвет от пчеларя на Sonnentor: Медът от манука e най-добре да се консумира на гладно, чист или разтворен в хладка вода или мляко. Никога не смесвайте с гореща течност!

TA фактор (обща активност) най-висок клас: 25+

Какво е мед от манука и каква информация за него е важна?

Мед от манука - много специален нектар от цветя! Медът се прави от цветния нектар на южно- морска мирта (лат.: Leptospermum scoparium), растение от рода на чаеното дърво, което расте в дивата природа и се среща само в Нова Зеландия. Името Манука й е дадено от маорите. Мануката е еластично дърво, което расте добре в планинските райони на Нова Зеландия. Медът се обработва само на студено и никога не се излага на температури над 39 ° C. При нагряване на меда много ценни съставки ще бъдат загубени.    

Кой прави нашия мед Manuka?   Медът от манука на SONNENTOR идва от пчелните семейства на нашия партньор Бернхард Шнайдер в природен резерват в Нова Зеландия. Заедно с местния Цветлер, ние тук защитаваме и изграждаме ценни дървета манука, които снабдяват пчелните семейства с нектара. Бернхард Шнайдер е единственият биологичен пчелар в радиус от 45 000 хектара. Общо, той има достъп до 732 хектара за добив на мед, 300 хектара от които са част от програмата му за залесяване. Този проект не само произвежда вкусен мед - засаждането и поддръжката на дървета също компенсира големи количества CO2.

Какво е фактор TA?   Факторът TA („Обща активност“) е стойност, която се използва като качествен индекс за мед. Медът от манука от SONNENTOR има коефициент на активност 25+. Стойността на TA показва активността на пероксида.   Това се основава на комбинацията от пероксидна активност и непероксидна активност. Пероксидната активност описва активността поради естественото присъствие на водороден прекис (H2O2) в меда. Непероксидната активност, от друга страна, описва активността на естествените ензими, съдържащи се в меда.  

Какъв е факторът MGO?

Стойността на MGO показва съдържанието на метилглиоксал в меда. Той описва непероксидната активност. MGO се произвежда от веществото дихидроксиацетон (DHA), съдържащо се в цветния нектар. DHA се преобразува в MGO с течение на времето. С увеличаване на възрастта активността се увеличава, след това увеличението се забавя и МГО отново намалява.  

Защо не използваме фактора MGO?

Съдържанието на MGO в меда не е единствено отговорно за качеството на Manuka. Стойността на MGO е много лесна за манипулиране чрез подаване на DHA на пчелите или добавяне към меда. Ако Manuka се съхранява в продължение на няколко седмици при температури между 30 ° C и 40 ° C, стойността на MGO рязко нараства.

Какво е фактор UMF®?   Стойността на UMF® описва непероксидната активност. Изчислява се от компонентите DHA (предшественик на MGO), MGO и лептосперин (компонент, който се среща само в Manuka). При изчисляването на тази стойност не се обмисля дали стойностите за MGO или DHA са от естествен произход.  

Защо избрахме стойността на TA?  

1) Стойността на TA сега се разглежда като единствената не-манипулируема оценка.

2) Широката дейност на Manuka не е описана само от MGO. Ако MGO се отстрани от меда, активността все още се дава, например чрез водороден пероксид или лептосперин. Това се записва чрез измерване на TA.

3) Стойността на TA е тест за цялостния ефект на меда. Вярно е, че други медове също могат да имат TA стойности. Опитът ни обаче показва, че много чистата Manuka също има висока стойност на TA. Чистотата на сорта се доказва чрез поленови анализи.

Как се използва медът от Манука?  

Единственото важно нещо е никога да не разбърквате меда в горещи течности или храна. Обикновено медът не трябва да се нагрява над 40 ° C, в противен случай ензимите ще бъдат повредени. Нашият пчелар Manuka препоръчва разтварянето на меда в хладка вода или в хладко мляко. Manuka може да се ползва редовно и за по-дълъг период от време.

Ползи:

  • Спомага за пречистването храносмилателната система от бактерии.
  • Подобрява здравето на кожата.
  • Подходящ за третиране на рани и изгаряния.
  • Подсилва имунната система.
  • Спомага за подобряване цялостното здравословно състояние на организма.  

Хранителни стойности за 100g: Енергийна стойност - 1340kJ Мазнини - 0g от които наситени - 0g Въглехидрати - 79.6g от които захари - 78.1g Белтъчини - 0.4g Сол - 0.03g

Свързани продукти