Вашата количка е празна
Био Кокосово брашно 1

Био Кокосово брашно

Марка: БиоАгрос Кат. номер: BS300123
0.00 (0)
6.90 лв
Разфасовка
Брой - +
Наличност: В наличност

Био Кокосовото брашно е продукт, получен от изсушената и ситно смляна сърцевина на кокосовите орехи и е чудесна безглутенова алтернатива на глутеновите брашна. Ето и част от предимствата на кокосовото брашно:

- Естествена безглутенова алтернатива на други брашна.
- Произведено от 100% пресована, изсушена и смляна кокосова сърцевина.
- Най- високо съдържание на фибри в сравнение с всички други видове брашна!! Високо съдържание на протеини и добри мазнини.
- Подходящо за направата на различни вкусни безглутенови и богати на фибри печени храни.
- Може да се използва в различни сладки и пикантни хлябове, сладкиши и бисквитки.
- Деликатен кокосов aромат и естествено сладък вкус без добавен захар.

Начин на употреба: може да се добавя в мюсли, смути, супи и сосове или да се използва за приготвяне на десерти, печива, палачинки и др.

Важно!! Поради високото съдържание на фибри, кокосовото брашно поема много течност, затова е най-добре да се използва в комбинация с други брашна. Може да замести до 20% от пшеничното брашно, като се увеличи количеството течност в рецептата. След отваряне съхранявайте в хладилник.

Ползи за здравето:

1) За добро храносмилане и превенция на запек. За разлика от другите брашна, кокосовото брашно е с естествено съдържание от 75% фибри (9-10 грама в две супени лъжици, което го превръща в най-богатото на фибри брашно). Фибрите са от решаващо значение за поддържане на здравословно храносмилане и процеси на елиминиране и детоксикация на организма. Експертите препоръчват консумация на 20-15 грама фибри на ден. 

2) Богатo на микроелементи. Кокосовите орехи са естествен източник на минерали и микроелементи тъй като кокосовите палми се отглеждат най-често върху минерално богатите вулканични почви на тропиците, естествено наторени с морска вода, съдържаща пълна комбинация от всички микроелементи, нужни на човешкото тяло. Освен това, кокосовите орехи не съдържат фитинова киселина. 

3) Контрол на кръвната захар. Ниското съдържание на лесно смилаеми въглехидрати, в съчетание с високо съдържание на фибри, го превръщат в брашно, което има благотворно влияние върху нивата на кръвната захар и понижаващ ефект върху гликемичния индекс.

4) Превенция на алергии. Естествено богатото на протеини, минерали, витамини и здравословни мазнини, кокосово брашно е здравословна и хранителна алтернатива за хората с алергии. Малко хора са алергични към кокос и поради тази причина кокосовите продукти се препоръчват при алергии към пшеница, ядки, соеви и млечни продукти.

5) Високо съдържание на полезни мазнини. Тъй като се получава от твърдото вещество на кокоса, кокосовото брашно запазва голяма част от тези мазнини, поради които кокосовите орехи са толкова обичани от здравни любители. Порция от 100 грама кокосово брашно съдържа 8,7 грама мазнини, от които 8 грама са наситени. Повечето от тези мазнини са средноверижни триглицериди (МСТ) – основните защитни мазнини с изявени антивирусни, антимикробни и противогъбични свойства. Също така средноверижните триглицериди са доказани, че засилват метаболизма, правейки кокосовото брашно подходящо за диети за отслабване.

6) Богато на протеин. Въпреки, че не съдържа глутенови протеини, кокосовото брашно изобилства от внушителен брой други протеини -  100 грама кокосово брашно съдържат 19,3 грама протеин или 38 процента от препоръчителния дневен прием – значително повече от всички други брашна, като бяло, царевично брашно или ръж. Това превръща кокосовото брашно в ценна съставка за готвене за спортисти вегани или подложени на вегетарианска диета.

Хранителни стойности за 100гр.:

Енергийна стойност: 1728kJ/413kcal.

Мазнини – 8.6 гр, от които наситени - 8 гр;

Въглехидрати - 26 гр, от които захари - 8 гр;

Фибри - 39 гр.

Белтъчини - 19 гр;

Сол - 0.3 гр.

Състав: 100% Кокосово брашно от органичен произход

Произход:  Шри Ланка

Въпреки, че изброихме доста от предимствата на полезното кокосово брашно, то е време да разгледаме малко по-обстойна изобщо всички предимства на кокоса. Има ли годни за консумация растения по-универсални от кокосовите? 

Можете да пиете сока му, да ядете „вътрешността“ му, да използвате маслото му за готвене или козметика, както и да използвате косматата му обвивка за извличане на фибри. И да, дори можете да направите брашно от кокос. И то какво - без глутен. 

И въпреки името си, кокосовият орех всъщност не е ядка, така че може да се консумира от хора с алергии към ядки. Но преди да се потопите в торбата с кокосово брашно 1 кг, нека обобщим отново най-важното за тази ценна готварска и козметична добавка. 

Брашното от кокос има изтънчен вкус и мирис, но е достатъчно мек, за да се смеси с други аромати, без да надделява. То е с високо съдържание на фибри, с ниско съдържание на калории и съдържа мазнини, полезни за правилното функциониране на сърдечно съдовата система. 

Започнете с рецепти, които са написани специално за този вид брашно. След като се запознаете с това какви са спецификите на брашното от кокос, можете да продължите и да експериментирате. Не забравяйте да спазвате правилото за замяна на пшенично брашно в рецептата с едва 20% кокосово брашно и добавяйте допълнителна течност, защото то поема повече от стандартните брашна. Освен за печене, кокосовото брашно  е подходящо за сгъстяване на гозби и супи и за подготовка на храни при пържене. 

Кокосовото брашно може да се намери на много достъпна цена, а в същото време притежава доста хранителни и полезни свойства в сравнение с конвенционалните такива. При нас може да намерите различни разфасовки, препоръчваме ви да изберете кокосово брашно 1 кг, чиято цена е още по-достъпна. 

Като бонус сме подбрали и няколко вкусни идеи, които можете да приготвите с кокосово брашно. 

  1. Шоколадови брауни с кокосово брашно 

Представете си тъмни, плътни, богати, вкусни браунита, които да приготвите с брашно от кокос - сладки, безглутенови и апетитни! 

  1. Хляб от банани с шоколад и канела 

Още една нестандартна идея, с която да разнообразите закуската или следобедното похапване. 

  1. Понички без глутен 

Кокосовото брашно се смесва с бадемово брашно и кокосово мляко, за да създадете едни съвършено приятни за небцето и полезни за тялото понички. 

  1. Убийствени крекери 

Кой не обича да похапва нещо вкусно и питателно между основните хранения или просто за засищане на глада. Направете убийствени крекери в разнообразни форми с помощта на кокосово брашно 1 кг. Добавете различни подправки, за да направите крекери още по-убийствени. Тези пикантни крекери са нисковъглехидратни, високо протеинови и хрупкави. 

  1. Палачинки 

Превърнете класическите палачинки в експлозия за сетивата, като добавите кокосово брашно. То ще прeдаде един малко по-екзотичен и нестандартен аромат на тропик. 

След тази информация смятаме, че сами сте се убедили в полезността на брашното от кокос. Вече е време да тествате различни рецепти и да замените пшениченото брашно с негова по-здравословна, но еднакво вкусна, алтернатива. Следете нашия сайт за актуални оферти, свързани с това кокосово брашно на ексклузивна цена, и за нови идеи с рецепти.

Свързани продукти