Био Кокосово Брашно, 250 гр. /без глутен/

  • Марка: БиоАгрос, Гърция
  • Кат. номер: BA-169

Био Кокосовото брашно е продукт, получен от изсушената и ситно смляна сърцевина на кокосовите орехи и е чудесна безглутенова алтернатива на глутеновите брашна. Ето и част от предимствата на кокосовото брашно:

- Естествена безглутенова алтернатива на други брашна.
- Произведено от 100% пресована, изсушена и смляна кокосова сърцевина.
- Най- високо съдържание на фибри в сравнение с всички други видове брашна!! Високо съдържание на протеини и добри мазнини.
- Подходящо за направата на различни вкусни безглутенови и богати на фибри печени храни.
- Може да се използва в различни сладки и пикантни хлябове, сладкиши и бисквитки.
- Деликатен кокосов aромат и естествено сладък вкус без добавен захар.

Начин на употреба: може да се добавя в мюсли, смути, супи и сосове или да се използва за приготвяне на десерти, печива, палачинки и др.

Важно!! Поради високото съдържание на фибри, кокосовото брашно поема много течност, затова е най-добре да се използва в комбинация с други брашна. Може да замести до 20% от пшеничното брашно, като се увеличи количеството течност в рецептата. След отваряне съхранявайте в хладилник.

Ползи за здравето:

1) За добро храносмилане и превенция на запек. За разлика от другите брашна, кокосовото брашно е с естествено съдържание от 75% фибри (9-10 грама в две супени лъжици, което го превръща в най-богатото на фибри брашно). Фибрите са от решаващо значение за поддържане на здравословно храносмилане и процеси на елиминиране и детоксикация на организма. Експертите препоръчват консумация на 20-15 грама фибри на ден. 

2) Богатo на микроелементи. Кокосовите орехи са естествен източник на минерали и микроелементи тъй като кокосовите палми се отглеждат най-често върху минерално богатите вулканични почви на тропиците, естествено наторени с морска вода, съдържаща пълна комбинация от всички микроелементи, нужни на човешкото тяло. Освен това, кокосовите орехи не съдържат фитинова киселина. 

3) Контрол на кръвната захар. Ниското съдържание на лесно смилаеми въглехидрати, в съчетание с високо съдържание на фибри, го превръщат в брашно, което има благотворно влияние върху нивата на кръвната захар и понижаващ ефект върху гликемичния индекс.

4) Превенция на алергии. Естествено богатото на протеини, минерали, витамини и здравословни мазнини, кокосово брашно е здравословна и хранителна алтернатива за хората с алергии. Малко хора са алергични към кокос и поради тази причина кокосовите продукти се препоръчват при алергии към пшеница, ядки, соеви и млечни продукти.

5) Високо съдържание на полезни мазнини. Тъй като се получава от твърдото вещество на кокоса, кокосовото брашно запазва голяма част от тези мазнини, поради които кокосовите орехи са толкова обичани от здравни любители. Порция от 100 грама кокосово брашно съдържа 8,7 грама мазнини, от които 8 грама са наситени. Повечето от тези мазнини са средноверижни триглицериди (МСТ) – основните защитни мазнини с изявени антивирусни, антимикробни и противогъбични свойства. Също така средноверижните триглицериди са доказани, че засилват метаболизма, правейки кокосовото брашно подходящо за диети за отслабване.

6) Богато на протеин. Въпреки, че не съдържа глутенови протеини, кокосовото брашно изобилства от внушителен брой други протеини -  100 грама кокосово брашно съдържат 19,3 грама протеин или 38 процента от препоръчителния дневен прием – значително повече от всички други брашна, като бяло, царевично брашно или ръж. Това превръща кокосовото брашно в ценна съставка за готвене за спортисти вегани или подложени на вегетарианска диета.

Хранителни стойности за 100гр.:

Енергийна стойност: 1728kJ/413kcal.

Мазнини – 8.6 гр, от които наситени - 8 гр;

Въглехидрати - 26 гр, от които захари - 8 гр;

Фибри - 39 гр.

Белтъчини - 19 гр;

Сол - 0.3 гр.

Състав: 100% Кокосово брашно от органичен произход

Произход:  Шри Ланка

3,50 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 3,50 лв.
Моля, изберете: