Вашата количка е празна
Био кефир от козе мляко 1

Био кефир от козе мляко

Марка: Veloudo Кат. номер: BS300115
0.00 (0)
5.90 лв
Разфасовка
Брой - +
Наличност: В наличност

Козето мляко още от древността се е използвало като храна и лекарство при белодробни заболявания, в това число и при туберкулоза. Млякото укрепва белите дробове и е полезно почти при всички заболявания за тонизиране и укрепване на имунната система в организма.

Кефирът е ферментирала млечна напитка, произхождаща от населяващите Централна Азия тюркски, монголски и тибетски народи. Получава се след коагулация на краве, козе или овче мляко с помощта на кефирни зърна или т.н. кефирна (Тибетска) гъба.

Кефирните зърна са комбинация от полезни бактерии и дрожди в матрица от протеини, липиди и захари. Напоследък кефирът се възражда и става много популярен, поради нови изследвания и открития, свързани с ползата от тази напитка и пробиотиците, които тя съдържа.

Кефирът съдържа много пробиотици или т.н добри бактерии, които са от изкючителна  важност за храносмилателния тракт, като например: Lactobacillus Caucasus, Leuconostoc, Streptococcus, Acetobacterи няколко благотворни дрожди като Saccharomyces и Torula kefir.

Ползи за здравето:

 • Регулира и подпомага имунната система на организма
 • Регулира кръвното налягане.
 • Има положително въздействие върху сърцето и кръвта.
 • Лекува кожни заболявания, акне, Candida Albicans.
 • Регулира храносмилането и действа благоприятно при заболявания на стомаха.
 • Балансира стомашната флора и стомашна киселина.
 • Помага при лактозна интолерантност.
 • Намалява нивото на холестерола.
 • Допринася за изтистване на организма от токсини.

Хранителнителна стойност за 100гр:

Енергийност 321 кДж / 77 ккал 
Мазнини 4,4 грама 
от които наситени 2.1 грама 
Въглехидрати 5,8 грама
Захари 5,8 грама 
Протеини 3.5грама
Сол 0,1 грама

Състав: пълномаслено пастьоризирано козе мляко *, кефирни култури*

*от контролирано био производство

Начин на съхранение: Да се съхранява в хладилник и да секонсумира до 2 дни след отваряне.

Производител: Гърция 

След като вече по-горе ви запознахме от части какво е кефир, сега следва да обърнем малко по-сериозно внимание на неговите предимства. С голямо съдържание на потребни вещества и пробиотични култури, той е необикновено ценен за храносмилателната система и доброто функционирана на чревния тракт. След като прочетете за всички положителни свойства на кефира, ще си задавате въпроса: “Кефир - от къде да си купя тази чудодейна храна?” 

 • Кефир от козе мляко има невероятно много ценни вещества

Кефирът представлява продукт за пиене, преминал ферментационен процес, стандартно направена чрез краве или козе мляко. Той притежава също така високо разнообразие на биоактивни съставки, сред които натурални киселини и пептиди, допринасящи за плюсовете за здравословното състояние на хората. Той се ползва като първоизточник на съставки като калций, протеини и витамини от група В. 

 • Счита се за по-активен пробиотик в сравнение с киселото мляко

Чат от микроорганизмите влияят ползотворно въздействие върху тялото при прием. Популярни като пробиотици, този тип  микроорганизми повлияват на състоянието на здравето много начини, подпомагайки храносмилателния процес, регулирането на телесната мазнина и психическото състояние. 

Киселото мляко се смята за най-популярното пробиотично хапване в западния хранителен режим, а реално кефирът е много по-добър първоизточник. Кефирните зърна има до 61 щама бактерии и дрожди, което ги превръща в доста богат и разнообразен пробиотичен източник, въпреки че разнообразието има вариации в някои случаи. Други ферментирали млечни продукти се правят от доста  по-малко щамове и не притежават дрожди. 

 • Антибактериалните ефекти на кефира са добре познати

Счита се, че част от пробиотиците в кефир от козе мляко противодействат срещу развитието на  инфекции. В това число е пробиотикът Lactobacillus kefiri, типичен за уникалния продукт кефир от козе мляко. Изследванията сочат, че този пробиотик инхибира развитието на разнообразни неполезни бактерии, сред които салмонела, Helicobacter pylori и E. coli. 

 • Подобрява здравето на костната система и да намалява риска от поява на остеопороза

Остеопорозата се проявява като влошаване на костната тъкан. Тя е по-често срещана при възрастните жени и драстично повишава риска от костни фрактури. Осигуряването на адекватен прием на калций е един от най-ефикасните варианти за стимулирането на здравето на костната структура и намаляване на развитието на остеопорозата. 

Предлаганият в BioSelection пълномаслен кефир на изгодна цена е едновременно чудесен първоизточник на калций, но и витамин К2 - който спомага за калциевия обмен. Допълването с К2 показа, че редуцира риска от фрактури с цели 81%. 

 • Приемът на кефир може да създаде защита срещу рак

Ракът е сред водещите причини за смъртност в днешно време. Възниква, когато анормалните клетки в организма ви растат неконтролируемо. 

Счита се, че пробиотиците във ферментиралите млечни продукти като кефир от козе мляко намаляват развитието на тумора, стимулирайки имунната ви система. Следователно е напълно възможно кефирът да стимулира процесите в борбата с рака. 

Тази защитна роля е изследвана в някои проучвания с епруветки. Едно проучване установява, че екстрактът от кефир намалява броя на клетките на рака на гърдата при хора с 56%, в сравнение само с 14% за екстракт от кисело мляко. 

 • Пробиотиците в него влияят при различни храносмилателни проблеми

Пробиотици като кефир помагат за постигане на баланс на приятелските бактерии в червата ви. По тази причина те са високо полезни при лекуване на разнообразни варианти на диария. 

Нещо повече, множеството факти сочат, че пробиотиците и пробиотичните храни облекчават доста от храносмилателните проблеми. Те включват синдром на раздразненото черво, язви, причинени от инфекция с H. pylori и други. Точно заради това кефирената напитка може да бъде полезна, в случай че имате влошено храносмилане. 

 • Нивото на лактозата е ниско

Редовните млечни храни включат натурална захар, наречена лактоза. Доста хора, особено възрастните, имат проблеми с разграждането и нормалното усвояване на лактоза. Това състояние е познато като лактозна непоносимост. 

Млечнокиселите бактерии във ферментиралите млечни храни - като кефир и кисело мляко - преобразуват лактозата в млечна киселина, така че тези храни са с много по-малко съдържание на лактозата, отколкото в млякото. 

Те също притежават ензими, помагащи още повече за правилното разграждане на лактозата. Следователно, кефирът често се възприема от хора с непоносимост към лактоза, поне в сравнение с прясното мляко.

 • Този продукт подобрява появилите се симптоми при алергия и астма

Алергичните реакции се причиняват от възпалителни реакции срещу определени храни или вещества. Хората с свръхчувствителна имунна система имат по-голяма склонност към алергии, което може да провокира състояния като астма. Кефирът възпира възпалителните реакции, свързани с алергии и астма. 

Включете в диета си кефир от козе мляко днес, за да извлечете максимума от тази вкусна, кисела напитка. Ако се питате: “кефир - от къде да си купя на изгодна цена” – вече сте на точното място.

Свързани продукти