Вашата количка е празна
Био Грах, шушулки, 500гр. 1

Био Грах, шушулки, 500гр.

Марка: Био Селекция Кат. номер: BS200003
0.00 (0)
Наличност: Неналичен

Био Селекция от  пресех грах на шушулки с доказан органичен произход - Гърция!

Ползи за здравето: Намалява риска от рак  

Грахът съдържа зелен пигмент хлорофилин, вещество свързано с хлорофила, чиято молекулна форма позволява да се комбинира с канцерогенните химикали в тялото. При консумиране на свеж грах,  хлорфилинът се закача за канцерогените и така предотвратява тяхното усвояване. Други зелени зеленчуци също съдържат хлорофилин. Колкото по-зелени, толкова по-добре. Фибри Граховите зърна са добър източник на фибри, съдържащи над 4 грама на всяка половин чаша порция. Достатъчният прием на фибри е от решаващо значение не само за доброто храносмилане, но и за здравето на дебелото черво. Те също така помагат за намаляване на риска от много хронични заболявания. Разтворимите диетични фибри, които се съдържат в граха помагат да се поддържат стабилни нивата на кръвната захар. Сърдечно-съдови заболявания В допълнение, фибрите в граха помагат за намаляване  нивата на холестерола в организма, което от своя страна намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Освен това, научните изследвания са установили, че консумирането на грах може да намали нивата на триглицеридите, което също предлага защитни ползи срещу сърдечно-съдови заболявания.  Богат на фолиева киселина и витамин В6 Тези хранителни вещества помагат на организма да поддържа нивата на хомоцистеина, което е полезно за сърдечно-съдовите заболявания, защото високите нива на хомоцистеин са свързани с висок риск от сърдечно-съдови заболявания и инсулт. Витамин С Половин чаша зелен грах има повече от 11 mg витамин C, витамин, който допринася за здравето на хората по много начини, включително борбата с настинки, намаляване  риска от рак и повишаване на имунитета. Витамин К Витамин К е друг витамин, който грахът осигурява в изобилие. Този витамин играе роля в съсирването на кръвта, както и за силни кости. Протеини Граховите зърна са добър източник на протеини.

Според експерти от Майо Клиник половин чаша грах има толкова протеини, колкото една супена лъжица фъстъчено масло, без мазнината, която то съдържа. Минерали Грахът съдържа многобройни важни минерали, като  манган, магнезий, желязо, фосфор и калий. Яденето на грах Важно е да се отбележи, че докато зеленият (пресен) грах е добър източник на витамини C и K, както и каротини, сушеният действително съдържа много малко от тях. Освен това, поради по-ниското си съдържание на вода, сушеният грах съдържа по-висок процент на калории, отколкото пресния зелен грах. По този начин, най-общо казано, пресният грах ще осигури по-добри хранителна вещества.    

Свързани продукти