Плодовете на годжи бери се характеризират със сладникав вкус, а фината им структура позволява да се берат само ръчно. Най-добре е да се консумират пресни, но поради деликатността и малкия си срок на годност в свежо състояние, годжи бери се сушат (най-често на слънце) или се подлагат на механична дехидратация с помощта на топлинни потоци. Днес най-много плантации се намират в Югоизточна Европа и Азия. В Китай тези малки червеникави плодчета са известни като храната на столетниците.
Хранителна стойност за 100гр:
Енергийност 1257Kj / 300Kcal
Мазнини 1,5 грама
от които наситени 0,3 грама
Мононенаситени 0,3 грама
Полиненаситени 0,8 грама
Протеини 11 грама
Въглехидрати 55 грама
Захари 50грама
Фибри 10грама
Начин на съхранение: На сухо и прохладно място.
Производител: Китай