Вашата количка е празна
Био Царевично олио 1

Био Царевично олио

Марка: Biologic Oils Кат. номер: BS300307
0.00 (0)
18.60 лв
Разфасовка
Брой - +
Наличност: В наличност

Царевичното олио е полезно за намаляване нивата на мазнините в кръвта и понижава холестерола. Подходящо е за салати, сосове и ястия. 

Хранителнителна стойност за 100гр:


Енергийност 3378 кДж / 822 ккал 
Мазнини 91.3 грама
от които наситени 13,8 грама 
Въглехидрати 0.0 грама 
Захари 0,0 грама 
Протеини 0,0 грама 
Фибри 0,0 грама 
Сол 0.0 грама

Състав: 100% био студенопресовано царевично олио. 

Начин на съхранение: На сухо и прохладно място.

Производител: Biologic Oils, Италия

Царевично масло е рафинирано растително масло, широко използвано при готвене и особено за пържене. Освен това има много други приложения и обикновено се използва за промишлени цели или като съставка в козметиката.

Царевицата трябва да премине през сложен процес на рафиниране, за да бъде произведено царевично олио. Този процес дава на маслото много уникални характеристики.

Производство

Със съдържание на мазнини само около 1–4%, царевицата не е естествено мазна храна. Следователно, тя трябва да премине през обширен процес за извличане на маслото. Ядките първо трябва да бъдат механично пресовани, за да отделят маслото. След това маслото преминава през серия химични процеси, които премахват примесите, както и нежеланите миризми и вкусове.

Употреба

Царевичното олио има различни приложения, както при готвене, така и в приложения в други направления.

Използва се като промишлено почистващо средство и смазка, както и за производство на гориво за бензинови и дизелови двигатели. Плюс това, царевичното масло е включено в много козметични продукти, течни сапуни и шампоани.

И все пак най-известното приложение на нашето царевично олио на достъпна цена е за пържене. Той има много висока точка на димене (температурата, при която маслото започва да гори) от около 232C, което го прави идеален вариант за храни, изискващи по-дълго пържене за перфектна хрупкавост.

Царевичното масло е широко достъпно, което го прави популярен избор за любителите готвачи. При нас може да намерите царевично олио на разумна цена в разфасовка от 750 мл.

Ползвайте царевичното масло при готвене за:

  • сотиране и пържене;
  • салатни дресинги и маринати;
  • торти, хляб и други печива.

Ползи за здравето при консумация на царевично олио

  • Царевичното масло е богато на фитостероли;
  • Подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система;
  • Има високо съдържание на омега-6 мазнини;
  • Редуцира нивата на холестерола;
  • Нормализира кръвната захар.

Уверете се сами в полезността на царевичното олио, като поръчате още сега бутилка от нашия био магазин на ексклузивна цена. Гответе вкусно и здравословно с качествени продукти от BioSelection.

Свързани продукти