Био фино смляно царевично брашно подходящо за приготвяне на качамак (полента), както и за проготвяне на разнообразни безглутенови тестени изделия. Липсата на глутен в царевичното брашно го прави отличен заместител на бялото брашно.
Изключително богато на наситени мазнини, полиненаситени мазнини, мононенаситени мазнини, фибри, захари, белтъчини и др. Ценен източник на витамин А, витамин В1, витамин В2, витамин В3, витамин В4, витамин В6, витамин Е и витамин К, също както и на калций, желязо, фосфор, цинк, мед, селен и фибри.
Енергийност на 100гр: 1517 kJ / 362 kcal
Мазнини: 1,8g
От тях наситени: 0 g
Въглехидрати: 78 g
Захари: 0 g
Хранителни влакна: 7,5 g
Протеин: 10,8 g
Сол: 0,0004 g
Произход: Италия
Свързани продукти