Вашата количка е празна
Био брашно от соя 1

Био брашно от соя

Марка: БиоАгрос Кат. номер: BS300058
0.00 (0)
7.90 лв
Разфасовка
Брой - +
Наличност: В наличност

Соята и производните и продукти са  сред най-популярните храни за вегани и вегетарианци. Соята е един от предпочитаните диетични продукти и се характеризира с изключително богато съдържание на белтъчини, протеини, въглехидрати и ценните омега-3 и омега-6 мастни киселини.

Не съдържа генно модифицирани организми,глутен и  холестерол.

Соевото брашно е чудесен източник на висококачествен соев протеин, фибри и важни биологично активни компоненти, каквито са изофлавоните. Двата най-важни представители на изофлавоните, които се намират в брашното са дайдзеин и генистеин. То осигурява на организма големи количества калий и желязо, фосфор и магнезий.

В него има още витамини от В-групата. Количеството мазнини в соевото брашно е малко – едва 2%. Богато е на омега-3 и омега-6 мастни киселини, които са изключително ценни са сърдечно-съдовата система.

Употреба:

  • Най-често соево брашно се използва в комбинация с обикновено брашно. Може да се използва за домашно тесто за пици или вкусни палачинки хляб и дребни сладки. В тези рецепти, соевото брашно трябва да бъде около 30% от пшеничното или ръжено брашно. Винаги разбърквайте старателно соевото брашно преди употреба. То внася добро количество протеин в домашните печива и ги запазва свежи за дълго време.
  • Използва се за сгъстяване на сметанови сосове, за домашно приготвено соево мляко или за пържене. Пърженето с него намалява количеството мазнини, които обикновено се поглъщат с пържените храни.
  • Други предимства на печивата, в които има известно количество соево брашно са златист цвят, фина текстура, нежност и хубав вкус на тестените изделия. !!! Важно - соевото брашно трябва се ползва в печива, които не изискват мая /бързи хлябове, кифли и др./
  • Печените продукти, които съдържат соево брашно са склонни да покафеняват по-бързо, затова може да се наложи съкращаване на времето за печене или намаляване на температурата.
  • Освен това соевото брашно е добър заместител на яйцата в печивата. Една супена лъжица от него, разбъркано с 15 мл вода замества 1 яйце.

Хранителна стойност на 100 g продукт

Енергийност 346 kca l/1450 kj

Белтъчини - 47g

Въглехидрати 40g

Фибри - 18g

Мазнини 1 g

Протеини 49g

Свързани продукти