Технологията на производство на балсамовия био оцет е много сложна. Гроздовата меласа, необходима за направата му отлежава в бъчви за около 15-20 години. Използва се винен оцет за ферментация.
Всяка година течността се прелива в от по-голямата в по-малка бъчва, което придава на оцета характерния наситен аромат. Производителите твърдят, че оцетът трябва да се постави първо в кестенови, а след това в дъбови бъчви, които да се съхраняват в топли помещения.
С отлежаването, балсамовият оцет става все по-ароматен. Овкусява се с билки, най-често босилек, естрагон, кимион, мента, розмарин, целина, маточина, семена анасон, копър, магданоз и редица други.
Хранителна стойност за 100гр:
Енергийност 423 кДж / 101 ккал
Мазнини 0,0 грама
от които наситени 0,0 грама
Въглехидрати 24.0 грама
Захари 24,0 грама
Протеини 0,0 грама
Сол 0,14 грама
Състав:
балсамов оцет от сухи стафиди *, киселинност: 6%.
*от контролирано био производство
Начин на съхранение: На сухо и прохладно място.
Производител: Гърция