Вашата количка е празна
Промо
Био Бакпулвер 1

Био Бакпулвер

Марка: БиоАгрос Кат. номер: BS300015
0.00 (0)
4.90 лв
Разфасовка
Брой - +
Наличност: В наличност

Бакпулверът е набухвател в ястията, който спомага за увеличаване обема на тестото и ястията при готвене.

СЪСТАВ: Царевица * брашно, подкиселяващо средство: монокалиев тартарат, разширяващ агент: сода за хляб

*Продукт на био земеделие.

  • Приготовление: 3-3,5% в зависимост от рецептата
  • Енергийност: 1128 kJ / 266 kcal
  • Мазнини: 0,3g
  • Наситени мазнини: 0,3 g
  • Въглехидрати: 64,3g
  • Захар: 0,1g
  • Хранителни влакна: 1,3g
  • Протеини: 0,8g Сол: 16,2g
  • Грамаж: 68гр.

Бакпулверът е една от подправките във всеки дом, за която не се замисляме колко често ползваме. Знаете ли, че е бил открит още през 19 век? Така, вече два века той е незаменима част от приготвянето на различни типове любими печива. Прочетете по-долу повече интересна и полезна информация за този набухвател.

От какво е направен био бакпулверът?

Био бакпулвер за печене е смес, която се използва като химически агент за увеличаване обема на тестото при хлебни изделия. Може да се състои от редица материали, но обикновено съдържа сода за хляб (натриев бикарбонат, NaHCO3), лимонена киселина и царевично нишесте.

Бакпулверът се използва като набухвател и за олекотяване на текстурата на печивата. Той действа, като отделя въглероден диоксид в тестото чрез реакция на киселинна основа, което води до разширяване на мехурчетата във влажната смес и по този начин води до втасване на сместа.

Друго интересно приложение на бакпулвера е в производството на ефервесцентни соли в медицината за предотвратяване на излишната стомашна киселинност и в различни видове пожарогасители.

Колко да се използва?

Обикновено една чаена лъжичка (5 грама) бакпулвер се използва за събиране на смес от една чаша (125 г) брашно, една чаша течност и едно яйце. В случай че сместа е кисела, допълнителните киселини на бакпулвера ще останат без взаимодействие в химическата реакция и често придават неприятен вкус на храната. Високата киселинност може да бъде причинена от съставки като лимонов сок, кисело мляко, цитрусови плодове или мед. При наличие на прекомерна киселина част от бакпулвера трябва да се замени със сода за хляб.

Как да съхранявате бакпулвера, за да удължите срока на годност?

Бакпулверът трябва да се съхранява в закрит съд на хладно и тъмно място (килер), далеч от влага. Не го съхранявайте в хладилника, тъй като кондензът върху кутията, ще го съсипе. Ако се намокри, ще спре да върши своята работа. След като се отвори, бакпулверът обикновено трае около 6-9 месеца. Някои предимства на правилното съхранение включват по-здравословно хранене, намаляване на разходите за храна и подпомагане на околната среда чрез избягване на излишни отпадъци.

Рецепти

Следете страницата ни за интересни и забавни рецепти, включващи бакпулвер, за да тествате вашите кулинарни умения. При нас винаги може да намерите био бакпулвер на достъпна цена с гарантирано качество и в разфасовка от 68 грама. Дали ще приготвите - хляб, кекс, бисквити или мъфини - зависи от вас. Но ползването на висококачествен бакпулвер ще ви гарантира един вкусни и неустоими печива.

Свързани продукти