Био Балсамов оцет, 250мл.

  • Кат. номер: BA-274

Технологията на производство на Био балсамовия оцет е много сложна. Гроздовата меласа, необходима за направата му отлежава в бъчви за около 15-20 години. Използва се винен оцет за ферментация.

Всяка година течността се прелива в от по-голямата в по-малка бъчва, което придава на оцета характерния наситен аромат. Производителите твърдят, че оцетът трябва да се постави първо в кестенови, а след това в дъбови бъчви, които да се съхраняват в топли помещения.

С отлежаването, балсамовият оцет става все по-ароматен. Овкусява се с билки, най-често босилек, естрагон, кимион, мента, розмарин, целина, маточина, семена анасон, копър, магданоз и редица други.

Хранителна стойност за 100гр:

Енергийност 423 кДж / 101 ккал 
Мазнини 0,0 грама
от които наситени 0,0 грама 
Въглехидрати 24.0 грама 
Захари 24,0 грама 
Протеини 0,0 грама 
Сол 0,14 грама

Състав: 
балсамов оцет от сухи стафиди *, киселинност: 6%.

*от контролирано био производство

Начин на съхранение: На сухо и прохладно място.

Производител: Гърция

8,70 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 8,70 лв.
Моля, изберете: