Салеп с карамел, АЛАДИН, 7х12 гр., кутия

  • Марка: БиоАгрос, Гърция
  • Кат. номер: BA-117

Названието Салеп произлиза от прашеца, който се добива от сухите грудки на Орхидеята. Като растение е тревисто многогодишно, зелено в основата си и лилаво на върха. В миналото са му приписвали качества на афродизиак и лечебно средство. Салепа се използва основно в Изтока, но и в Гърция - като зимна, загряваща, омекотяваща и хранителна напитка. Връхчетата на растението в началото се мокрят с преварена вода, за да се отстрани основната мазнина, която съдържат. След това се сушат и смилат. Получава се отвара на прах, която се подслажда със захар или мед. Салепът се използва в приготвянето на сладолед и дудурма.

Начин на приготвяне: Слагаме в съд за варене 2 чаши вода или мляко и 12 гр салеп (1 пак.) и разбъркваме докато се разтвори много добре. Слагаме съда на котлона и оставяме сместа да заври като разбъркваме непрекъснато. Когато заври махаме съда от огъня веднага. След което отново го слагаме и повтаряме процедурата.Сервира се топло.

Състав: захар, нишесте (царевично), натурален салеп, карамел на прах.

 

ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ на 100 гр.                         на 12 гр.

Енергийност (kj/kcal)            1598/377                        133/31

Мазнини                               0,3g

            0,025 g

-от които наситени               <  0,1g

           <  0,006g

Въглехидрати                       90,3g

             7,525 g

-от които захар                   41,3 g   

              3,44g

Влакнини                              6,4g

               0,53g

Протеини                             0,1g

             0,008g

Сол                                     0,05g                     

                     0,004 g

 

11,80 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 11,80 лв.
Моля, изберете: