Салеп без захар, АЛАДИН, 7х12 гр., кутия

  • Марка: БиоАгрос, Гърция
  • Кат. номер: BA-115

Названието Салеп произлиза от прашеца, който се добива от сухите грудки на Орхидеята. Като растение е тревисто многогодишно, зелено в основата си и лилаво на върха. В миналото са му приписвали качества на афродизиак и лечебно средство. Салепа се използва основно в Изтока, но и в Гърция - като зимна, загряваща, омекотяваща и хранителна напитка. Връхчетата на растението в началото се мокрят с преварена вода, за да се отстрани основната мазнина, която съдържат. След това се сушат и смилат. Получава се отвара на прах, която се подслажда със захар или мед. Салепът се използва в приготвянето на сладолед и дудурма.

Начин на приготвяне: Слагаме в съд за варене 2 чаши вода или мляко и 12 гр салеп (1 пак.) и разбъркваме докато се разтвори много добре. Слагаме съда на котлона и оставяме сместа да заври като разбъркваме непрекъснато. Когато заври махаме съда от огъня веднага. След което отново го слагаме и повтаряме процедурата.Сервира се топло.

Състав: нишесте (царевично), натурален салеп.

 

ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ на 100 гр.             на 12 гр.

Енергийност (kj/kcal)  1440/ 340                     120/28

Мазнини                      0,3g

                0,025 g

-от които наситени     <  0,1g

              <  0,006g

Въглехидрати              80,9g

                6,75g

-от които захар            0,8g   

                0,06g

Влакнини                     6,2g

                  0,5g

Протеини                      0,3g

                 0,025g

Сол                              0,01g                           

                 0,0006g

12,80 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 12,80 лв.
Моля, изберете: