Био спагети от 100% пълнозърнесто ръжено брашно, 500 гр.

  • Марка: БиоАгрос, Гърция
  • Кат. номер: BF-73

Компанията Castagno ви обещава единствени по рода си, вкусни и изключително качествени биологични продукти. От обработваемите полета направо на вашата маса. Този продукт е изключително подходящ за хора на диета,  за вегетарианското и веган хранене, и изобщо за един  здравословен начин на живот.

Без яйца

Без месо

Без мляко

Не съдържа сол, захар, лактоза и други добавени съставки

Всичките продукти на Castagno се произвеждат от 100%  сертифицирани с високо качество биологични съставки.  Технологията на сушене се осъществява на ниски температури с цел производството на висококачествени продукти без добавяне на допълнителни съставки.

СЪСТАВ: пълнозърнесто брашно от ръж*

*Продукт на био земеделие.

Полезна информация:

Пълнозърнестото ръжено брашно е по-богато на необходимите растителни влакнини в сравнение с пълнозърнестото пшенично брашно. Фибрите стимулират функцията на червата и намаляват риска от запек. Те увеличават вискозитета на хранителната маса, поради което забавят изпразването на стомаха и тънките черва. Това води до увеличаване чувството на ситост, което може да намали хранителния прием. Доказано е, че бета-глюканът, на който е богато ръженото брашно, намалява повишените нива на лошия холестерол и тригицеридите в кръвта.

Ръжта съдържа по-малко нишесте от пшеницата и повече свободни захари, от които доминират фрукто-олизахаридите. Заедно с фибрите те оказват стимулиращо действие върху полезната чревна микрофлора, специално върху бифидо-бактериите, т.е. проявяват пробиотично въздействие. Пробиотиците оказват благоприятен ефект върху чревния баланс и в резултат подобряват функцията на храносмилателната система.

Ръженото брашно  съдържа 30% повече желязо, два пъти повече калий и три пъти повече натрий от обикновения хляб! Понижава риска от сърдечно-съдови заболявания и появата на камъни в жлъчния мехур.

Ръжените зърна съдържат полифеноли, които имат антиоксидантно действие.

 

10,90 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 10,90 лв.
Моля, изберете: